Srbija

Požar kod Kraljeva lokalizovan

Zahvaljujući dejstvu specijalnih ruskih vatrogasnih letilica, požar kod varošice Ušće, na putu Kraljevo-Raška, sada je pod kontrolom, rekao je danas Tanjugu načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

Prema njegovim rečima, ruski helikopter "Mi 26", koji u jednom naletu može da ponese 15 tona vode, i avion "berijev", koji nosi 12 tona vode", imali su petnaestak naleta.

Ove letilice je 30. avgusta Ruska federacija poslala u Srbiju kao ispomoć u gašenju velikih požara. Kočović je ukazao da će dodatna gašenja na mestu požara trajati još nekoliko dana.

Na terenu su ekipe vatrogasaca iz Ušća, Kraljeva, Kopaonika, Raške, Cčaka i Kragujevca, kao i tridesetak radnika JP "Srbijašume"- Ssumsko gazdinstvo "Stolovi".

Požar je izbio juče oko 15 časova u reonu sela Zzarče oko 60 kilometara južno od Kraljeva, na levoj strani od Ibarske magistrale.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije Goran Nikolić sinoć je u Uscću novinarima izjavio da je ljudski faktor najverovatniji uzrok požara.

Pre deset dana u blizini ove lokacije vatrena stihija je progutala oko 40 hektara mešovite šume kojom takođe gazduje JP "Srbijašume".

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend