Srbija

Pravedno rešenje, preduslov za mir

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio da je pronalaženje pravednog rešenja za Kosovo preduslov za trajni mir.

"Siguran sam da ćemo polako, rešavajući jedan po jedan problem, doći do situacije da i one zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova i one koje nisu razumeju da trajni mir može da se postigne samo ako se nadje pravedno rešenje, a ne stajanje na stranu jednih ili drugih", rekao je Mihajlović, gostujući u Vestima TV B92.

Upitan da oceni kako će različitost stavova Beograda i Prištine o pitanju paralelnih institucija na severu Kosmeta uticati na dalji tok dijaloga, Mihajlović je rekao da "nije ništa novo da Priština i Beograd imaju potpuno različito mišljenje o jednoj istoj stvari" i da će se to "odraziti na dijalog".

"Međutim, u dijalogu sede eksperti, sede ljudi koji imaju konkretan zadatak da nađu najbolje rešenje, najsigurnije rešenje koje će obezbediti trajan mir", rekao je Mihajlović.

"Ne možemo očekivati da se za pregovaračkim stolom 2. septembra u nastavku dijaloga ili u nekom brzom vremenskom periodu pitanje Kosova u potpunosti reši. Mislim da je to posao pred kojim stoji veliko strpljenje, veliki izazovi, sigurno neće biti popuštanja ni sa jedne ni sa druge strane i mislim da će medjunarodna zajednica tu odigrati ozbiljnu ulogu", dodao je on.

Komentarišući vest da američki vojnici iz sastava Kfora nisu dozvolili da sinoć oko 22 sata na administrativnom prelazu Jarinje uđe autobus u kojem su se nalazili odbornici opština sa severa Kosova, Mihajlović je ocenio da se "očigledno radi o nekom ozbiljnom nesporazumu ili o zloj nameri".

"To je potpuno sulud potez, da se ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji ne dozvoli da idu svojim kućama. Mislim da se radi verovatno o nekoj krupnoj grešci", rekao je on i dodao da će to "koštati Kfor" u smislu gubitka ugleda međunarodnih misija među lokalnim Srbima.

"Kfor je zapravo jedino međunarodna misija na Kosovu i Metohiji u koju Srbi još uvek imaju iole poverenja", zaključio je Mihajlović.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend