Srbija

Pretučen novinar Danasa

Redakcija dnevnog lista Danas saopštila je da tokom nereda u Beogradu u nedelju policija pretukla njihovog novinara Aleksandra Roknića.

Incident se dogodio kod Komercijalne banke na Terazijama, u čijoj se blizini Roknić nalazio, kada je grupa huligana nasrnula na policajce koji su krenuli u „kontranapad".

U haosu koji je zavladao, Roknić je krenuo da beži. U isto vreme je policajcima koji su se približavali uzvikivao da je novinar i pokazivao novinarsku legitimaciju.

To je radio i kada je oboren i dok su ga policajci tukli pendrecima. Neidentifikovani, uniformisani pripadnici MUP-a tom su mu prilikom zadali više udaraca pendrecima po glavi, rebrima, leđima i rukama.

U Urgentnom centru konstatovano je da su Rokniću zadate, srećom, lakše telesne povrede i upućen je na kućno lečenje.

Dnevni list Danas, u potpunosti svestan teškog posla koji je MUP obavljao pri obezbeđivanju Parade ponosa, upozorava nadležne u Ministarstvu da to nije i ne može biti opravdanje za atak na novinara, koji ima status službenog lica i svaki napad na njega tretira se kao napad na službeno lice.

Danas je pozvao MUP da prebijanje Aleksandra Roknića tretira u skladu sa zakonom i utvrdi odgovornost policajaca koji su učestvovali u incidentu.

NUNS je o povredama kolege Roknića izvestio direktora policije Milorada Veljovića i zatražio istragu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend