Srbija

Putin u oktobru opet u Srbiji?

Vladimir Putin planira da poseti Beograd i drugi put ove godine, a najverovatniji datum je 22 - 23. oktobar, saznaje Danas iz izvora u srpskom državnom vrhu.

„Putin nam ponovo dolazi, za oko mesec dana, najverovatnije 22 – 23. oktobra, a povod je kampanja za izbore u Rusiji", prenosi ovaj list.

Premijer Rusije bio je u zvaničnoj poseti Srbiji 23. marta ove godine, kada je o temama političke i ekonomske saradnje razgovarao s predsednikom Borisom Tadićem i članovima Vlade Srbije i premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Putinova želja da posle tačno sedam meseci opet dođe u Beograd iznenadila je mnoge u srpskom državnom vrhu, ali stvari su postale jasnije kada im je objašnjeno da se zapravo radi o njegovim međunarodnim aktivnostima uoči ruskih parlamentarnih izbora u decembru i predsedničkih u martu.

Prema najnovijim vestima iz Moskve, s kongresa vladajuće Jedinstvene Rusije, u Kremlju će se desiti postizborna rokada. Funkciju prvog čoveka vlade krajem godine preuzeće Dmitrij Medvedev, na čije će mesto predsednika Ruske Federacije u martu doći Vladimir Putin.

Nova Putinova poseta Srbiji odigraće se u periodu pojačanih kontroverzi o prirodi i perspektivi odnosa Beograda i Moskve, nakon diplomatskog incidenta koji je ruski ambasador Aleksandar Konuzin napravio na međunarodnom Beogradskom bezbednosnom forumu.

Sagovornici lista "Danas" iz srpskog državnog vrha, koji su prisustvovali sastancima prilikom Putinovog prethodnog boravka u Beogradu, u ovom trenutku ne mogu da preciziraju šta bi mogle biti teme razgovora u oktobru.

Ipak, ističu da je Putin u martu članovima Vlade Srbije praktično saopštio spisak ovdašnjih energetskih i infrastrukturnih projekata i preduzeća za koje je Rusija zainteresovana, tako da je moguće da sada stiže po jasan odgovor srpske strane.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend