Srbija

Rusi našli zarobljene Srbe u Libiji

Novinari "Komsomolske pravde" pronašli u Libiji petoricu Srba, koje su zatvorili libijski pobunjenici pod optužbom da su plaćenici - snajperisti.

Novinari Aleksandar Koc i Dimitrij Stešin navode da je reč o Zoranu Nikoliću i Nedeljku Milanoviću iz Lazarevca, Miloradu Juniću iz Loznice, Miliću Martinoviću iz Aranđelovca i Vojislavu Nićiforoviću iz Beograda, koji borave u improvizovanom pritvoru u Libiji, gde spavaju na podu, ali se prema njima pobunjenici ophode korektno, ne tuku ih i daju im hranu.

List je uz tekst o zarobljenim državljanima Srbije objavio i njihovu fotografiju.

Ruski novinari su do njih uspeli da dođu pošto su intervjuisali pobunjeničkog zapovednika aerodroma u libijskoj prestonici Abdulakimom Abdulgaradom.

Zarobljeni Srbi tvrde da su u Libiju došli da rade 12. avgusta na popravljanju puteva za srpsko-libijsku kompaniju "Zazura" i da im je obećana odlična zarada.

Prema njihovim rečima, uhapšeni su na jednoj barikadi kada su naoružani ljudi videli njihove pasoše i optužili ih za pomaganje Gadafiju, ali da su uspeli da pobegnu, nakon čega su se skrivali po kućama u Tripoliju.

Posle toga su, kako kažu, platili jednom taksisti 500 evra da ih odvede do srpske ambasade, ali su na prvoj barikadi ponovo uhapšeni pod optužbom da su snajperisti.

Pobunjenici su zarobljenicima rekli da će uskoro biti prebačeni u Zintan, grad na zapadu Libije i pušteni kućama "ako sve bude u redu".

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend