Srbija

Srbija ostvarila veliki napredak

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Djelić izjavio je da mu je evropski komesar za proširenje Štefan File rekao da je u postupku za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Posle razgovora sa Fileom, Djelić je izrazio očekivanje da će mišljenje Evropske komisije 12. oktobra o kandidaturi Srtbije biti pozitivno, dok za dobijanje preporuke za odredjivanje datuma početka pregovora, Srbija treba da uloži dodatne napore.

Djelić je novinarima preneo ocenu evropskog komesara Filea da je , posebno u ključnim reformama pravosudja i donošenju zakona o restituciji i javnoj svojini.

Kada je reč o reformi pravosudja, File je posebno istakao povećanje broja rešenih slučajeva od 24 odsto i povećano delovanje tužilaca i sudova kada je u pitanju korupcija, od 70 odsto, naveo je Djelić.

Djelić je rekao da očekuje da će Evropska komisija svakako 12. oktobra dati pozitivno mišljenje da je Srbija ispunila uslove za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Ali, kako je dodao, kada je reč o dobijanju preporuke za datum za početak pregovora, za to će biti uloženi dodatni diplomatski i drugi napori Srbije, kako bi Savet ministara i to usvojio.

Evropski komesar Štefan File nije se obratio novinarima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend