Srbija

Tadić će odgovoriti Savetu Evrope o Prajdu

Predsednik Srbije namerava da odgovori na pismo predsednika Saveta Evrope koji je od njega tražio da mu obrazloži zašto nije održana Parada ponosa.

Iz Kabineta predsednika Srbije agenciji Tanjug je potvrđeno da je pismo Torbjorna Jaglanda predsedniku Borisu Tadiću stiglo u Predsedništvo Srbije.

Naime, Jagland je u pismu Tadiću rekao da je iznenađen odlukom da se 2. oktobra u Beogradu zabrane javni skupovi, uključujući Paradu ponosa, i zatražio informacije zašto je do toga došlo.

Jagland je istakao i da srpske vlasti ostvaruju "konstantan i značajan napredak" u ispunjavanju obaveza koje sa sobom nosi članstvo u Savetu Evrope, što se pokazalo i prilikom održavanja Parade ponosa prošle godine.

Jagland je zamolio predsednika Srbije da ga informiše o merama koje su srpske vlasti preduzele sa ciljem da se Parada održi, kao i o konkretnim razlozima zbog kojih je zatim odlučeno da ne može da bude održana.

Podsetimo, vlasti su zabranile održavanje Parade ponosa i drugih javnih okupljanja tokom prošlog vikenda u Beogradu, a kao razlog su navele pitanje bezbednosti. Tokom prošlogodišnje gej parade u neredima je povređeno više od 140 ljudi, od kojih 124 policajca, a i pričinjena je velika materijalna šteta.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend