Srbija

Tadić i Tači bez susreta u Njujorku

Prištinska štampa najavila je mogući sastanak predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Kosova Hašima Tačija u Njujorku. Tadićev kabinet demantuje.

Na marginama skupštine UN u Njujorku, moguć susret kosovskog premijera Hašima Tačija i predsednika Srbije Borisa Tadića, prenosi prištinski dnevnik "Zeri".

Kabinet predsednika Srbije Borisa Tadića oštro je negirao pisanje prištinskog dnevnika da je na marginama generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku moguć susret Tadića i kosovskog premijera Hašima Tačija.

"Niti je bilo planirano, niti je moguće, niti će biti sastanka predsednika Tadića sa Tačijem", rečeno je agenciji Beta u kabinetu predsednka Srbije.

Istaknuto je da je prava adresa za rešavanje situacije na severu Kosova dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

"Tačijeva poseta Nujorku može pomoći postizanju sporazuma o uklanjanju barikada sa puteva na severu Kosova. Ovaj sporazum moguće je postići nakon susreta sa Tadicem i uz prisustvo visokih predstavnika Evropske unije i SAD," piše "Zeri", pozivajući se na diplomatske izvore u Prištini. List prenosi poruku jednog od diplomata da barikade treba ukloniti,ali da prvo treba obezbediti miran ambijent.

"Da bi imali miran ambijent za uklanjanje barikada bez posledica treba da postoji sporazum između strana. Taj sporazum ima šanse da bude postignut u Njujorku,", piše "Zeri".

Prema pisanju lista, postizanje tog sporazuma je osnovni razlog zbog kog je Tači otputovao u Njujork i napustio Kosovo u vreme visokih tenzija na severu Kosova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend