Srbija

U EU kada se pomirimo sa susedima

Srbija ne može da postane članica EU dok se ne pomiri sa susedima, rekao francuski ministar za evropske poslove Žan Leoneti uoči posete Hrvatskoj i Srbiji.

Ministar je u obraćanju u Odboru za evropske poslove francuske Skupštine rekao da želi da prenese "srpskim prijateljima" da im je mesto u Evropi, ali dodao i: "Mi ne možemo u Evropu primiti neku zemlju koja je u sukobu i koja se nije pomirila sa svojim susedima".

Leoneti je rekao da treba reći zemljama Balkana "da je potrebno da se pomire sa svojim susedima da bi, na kraju, ušle u Evropsku uniju".

"Treba igrati na privlačnosti pridruživanja Evropi da bi se pomoglo tim zemljama na putu demokratije i vladavine prava i pomoći im da smire svoje odnose sa susedima", dodao je Leoneti.

Ministar, koji će sutra otputovati u Hrvatsku, a potom u Srbiju, rekao je da je u Hrvatskoj ostvaren napredak upravo zato što je ta zemlja imala evropsku perspektivu.

Francuski ministar će tokom posete Zagrebu otvoriti regionalni seminar o trgovini ljudima, a sa hrvatskim zvaničnicima će razgovarati o jačanju bilateralne saradnje.

On će zatim posetiti Vukovar, odakle putuje u Beograd, gde nastavlja posetu regionu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend