Srbija

U septembru istraga o trgovini organima

Istraga o navodima o trgovini ljudskim organima na Kosovu koju vodi specijalna istražna jedinica Euleksa treba da počne u septembru, naveo je visoki zvaničnik Ujedinjenih nacija.

"Radna grupa zadužena za vodjenje istrage je formirana i nadjene su prostorije u Briselu", rekao je vršilac dužnosti šefa misije na Kosovu Farid Zarid u utorak na sastanku Saveta bezbednosti UN posvećenom Kosovu i dodao da istraga treba da počne u septembru.

Euleks je u ponedeljak objavio da je postavio Amerikanca Džona Klinta Vilijamsona na čelo svoje specijalne jedinice koja će istraživati navode o trgovini organima na Kosovu iz izveštaja Dika Martija.

Vilijamson će istražiti navode iz izveštaja Saveta Evrope od decembra 2010. godine, koji je izradio specijalni izvestilac Saveta Evrope Dik Marti.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend