Srbija

Vlast zabranjuje paradu

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija zabraniti Paradu ponosa 2. oktobra, ako organizatori sami ne otkažu sakup.

Dačić je kazao da će odluka o održavanju Parade ponosa biti poznata u toku dana. Kako saznaje B92 vrh države razmatra mogućnost otkazivanja prajda. "Parada treba da bude održana ali ako postoji bojazan da bude većih problema od održavanja Parade i da dođe do većih incidenata, u svim zemljama Parada bi bila odložena", rekao je Dačić.

U četvrtak su ministar policije Ivica Dačić i gradonačelnik Dragan Đilas apelovali na organizatore da se otkažu svi skupovi koji su za vikend zakazani u Beogradu.

Dačić je ukazao da je bezbednosna situacija u Srbiji složenija nego pre nekoliko nedelja i da zbog toga Paradu ponosa, kao ni jedan drugi skup, ne bi trebalo održati u nedelju u Beogradu.

Organizatori Prajada su ranije danas saopštili da neće otkazati paradu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend