Srbija

Za devet meseci zaplenjeno više od 1,1 tona narkotika

Hapšenjem dve kriminalne grupe koje su preprodavale heroin, srpska policija, koja je u prvih devet meseci ove godine zaplenila više od 1,1 tona narkotika, nastavila je sa uspešnom borbom protiv trgovaca drogom.

Za devet meseci oduzeto je 765,6 kilograma marihuane, 5,8 kilograma kokaina, 5,3 kilograma hašiša, više od 37 kilograma heroina, oko 31 kilogram tableta ekstazija, 2,4 kilograma amfetamina…

Među zaplenjenom drogom u tom periodu bilo je i 190.025. komada raznih sintetičkih narkotika teških ukupno više od 250 kilograma, navodi se u dopisu Ministarstva unutrašnjih poslova dostavljenom Tanjugu.

Od januara do septembra, zbog raznih krivičnih dela u vezi sa drogom policija je podnela ukupno 3.047 krivičnih prijava, protiv 3.595 osoba koje se terete da su izvršile 3.518 krivičnih dela u vezi sa drogom, navode u MUP-u.

Policija je u petak na području Beograda, Novog Pazara, Kraljeva i Tutina uhapsila dve kriminalne grupe koje su preprodavale drogu i do subote uveče zaplenila oko 60 kilograma heroina i oko 100 kilograma heroina pomešanog sa paracetamolom. MUP je najavio da se očekuje nastavak akcije.

Jednu kriminalnu grupu predvodio je Hikmet H. (36) iz Novog Pazara, a drugu Dalibor R. (25) iz Padinske Skele, a hapšenje je, nakon višemesečene operativne obrade, u akciji "Geto", izvelo više od dve stotine pripadnika policije.

Od većih zaplena u oktobru izdvaja se zaplene više od 2,1 kilograma marihuane koje je našla beogradska policija u stanovima koje je koristilo osmoro crnogorskih državljana.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend