Svet

Brejvik tvrdi da je član Templara

Norvežanin Anders Bering Brejvik i dalje tvrdi da pripada vojnom redu Vitezovi Templari, čiji su mnogi članovi, kako kaže, bivši ratni borci iz Srbije.

Brejvik je priznao da je u dva napada u Norveškoj ubio 77 ljudi

Brejvikov advokat Geir Lipestad izjavio je, u intervjuu agenciji AP, da njegov klijent tvrdi da je bio najmlađi član Viteškog reda Templara Evrope, koji je osnovan na tajnoj lokaciji u Londonu 2002. godine.

On je rekao policiji da su mnogi drugi članovi te grupe bivši borci iz Srbije, kazao je Brejvikov advokat.

Lipestad je dodao da i on i policija pokušavaju na sve načine da istraže te tvrdnje.

Policija veruje da je Brejvik delovao sam kada je podmetnuo bombu u automobilu u centru Osla, gde je u eksploziji poginulo osam ljudi, a zatim na ostrvu Utoja ubio 69 osoba.

Njegove tvrdnje o tajnoj mreži krstaša izazivaju, međutim, sumnju policije, jer je Brejvik bio izgleda iskren kada je govorio o drugim detaljima napada.

U svom manifestu, objavljenom na Internetu, Brejvik navodi da će Vitezovi Templari zbaciti evropske vlade i proterati muslimane imigrante, u građanskom ratu koji će kulminirati 2083. godine.

Lipestad je izjavio da Brejvik ne pokazuje žaljenje i da govori da bi i danas isto postupio.

Sledeće istražno saslušanje Brejvika zakazano je za 19. septembar i verovatno će, kao i prethodna, biti zatvoreno za javnost.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend