Svet

Jedan od zaraženih Italijana ozdravio od eksperimentalnog leka

Italijan, koji je zaražen virusom korona ozdravio je nakon što je primio eksperimentalni lek "Remdesivir", rekao je lekar klinike za infektivne bolesti bolnice San Martino u Đenovi Mateo Baseti na konferenciji za novinare.

Imamo prvu osobu koja je ozdravila pošto je bila tretirana eksperimentalnim lekom, rekao je Baseti novinarima, prenosi zagrebački Večernji list.

Kako se navodi, lečenje pacijenta (79) počelo je 7. marta, a već je na dva testiranja bio negativan na korona virus. Pacijent će se uskoro vratiti u Lombardiju, rekao je Baseti i naglasio kako su svi lekari jako zadovoljni jer se čini da je taj lek uspešan.

Baseti je dodao kako imaju još pacijenata koje leče istim lekom.

Italijansko ministarstvo zdravlja odobrilo je danas testiranje na životinjama prve vakcine protiv korona virusa, javlja novinska agencija ANSA. Probna vakcina nastala je u laboratorijama kompanije Takis, izjavio je čelnik te kompanije Luiđi Orisikio i istakao da je to prva probna vakcina u Evropi.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend