Svet

Nađena 92 tela posle požara u Keniji

Spasilački timovi pronašli su do sada tela 92 osobe stradale u požaru na naftovodu u industrijskoj zoni Najrobija, glavnog grada Kenije.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti 120. Požar je izbio u ponedeljak na naftovodu u industrijskoj zoni Lunga Lunga, okruženoj sirotinjskim četvrtima.

Policijski komandant Tomas Atuti izjavio je da je u ponedeljak uveče izvučeno 76 tela, a da je ovog jutra nađeno još 16 tela, dodajući da veruje da ima još žrtava.

Spasioci su se na mesto nesreće vratili danas kako bi iz ruševina izvukli preostala tela i pomogli preživelima. Mnoge žrtve su izgorele do neprepoznavanja, a požar je oštetio i nekoliko skloništa u blizini, preneo je AFP.

Požar je izazvao bačeni opušak cigarete, saopštio je portparol policije Čarls Ovino.

Najpre se izlila nafta iz cevovoda, a potom se čula jaka eksplozija posle koje je izbio požar na tom području. Mnogi lokalni žitelji pokušali su da uzmu naftu koja je počela da curi iz naftovoda.

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izrazio je saučešće porodicama žrtava i solidarnost s narodom Kenije, a povređenima poželeo brz oporavak.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend