Svet

Oslobodjen lekar osumnjičen za trgovinu organima

Sud u Istanbulu oslobodio je u sredu do početka sudjenja doktora Jusufa Sonmeza, osumnjičenog da je bio deo medjunarodne mreže koja je na Kosovu trgovala ljudskim organima.

Sonmez je u utorak uhapšen u svom stanu u Istanbulu na osnovu poternice koju je izdao Okružni sud u Prištini. Pored Sonmeza, još je devet lica obuhvaćeno optužnicom koja ih tereti za trgovinu ljudima i ilegalnu imigraciju.

Turska agencija Dogan javila je da će turski lekar, koga su pojedini turski mediji prozvali Frankenštajn, na slobodi čekati početak eventualnog sudjenja.

Izlazeći iz zgrade suda, posle dvočasovnog ispitivanja, Sonmez je novinarima rekao da nema nikakvog zločina i da nije bilo trgovine organima, preneli su turski mediji.

On je dodao da nema nikakve veze sa trgovinom organima, da se uzda u zakon i da je povodom celog slučaja dao iskaz, a potom pušten na slobodu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend