Svet

Paravinja tražio politički azil

Dragan Paravinja, osumnjičen za nestanak 17-godišnje Antonije Bilić zatražio je od hrvatskih vlasti status političkog azilanta za sebe i članove svoje porodice.

Međutim, kako piše Jutarnji list, njegov zahtev je odbijen, jer on ne može biti politički azilant pošto već ima hrvatsko državljanstvo.

Paravinja je zahtev za azil obrazložio teorijom zavere protiv njega, tvrdeći da je u Srbiji progonjen zbog saznanja o zločinima režima Slobodana Miloševića.

Iako nije naveo konkretne pojedinosti tih zločina, Paravinja je ranije nagovestio da ima određena saznanja o ubistvu beogradske novinarke Radislave Dade Vujasinović, koja je 1994. pronađena mrtva u svom stanu, ali i o nekim ratnim zločinima koje su počinile srpske paravojne jedinice u Vukovaru 1991.

Međutim, izvori Jutarnjeg lista bliski istrazi tvrde da zahtevom za politički azil Paravinja želi da kupi vreme i odvuče pažnju od istrage o nestanku Antonije Bilić.

Hrvatski list povezuje traženje političkog azila s njegovim ranijim izjavama o političkoj ugroženosti, podsećajući da je Paravinja istovremeno hrvatskim istražiocima plasirao teoriju o "osveti Miloševićeva režima", dok je bosanski hteo da podvali priču o političkom progonu u Hrvatskoj zbog sudelovanja u okupaciji Vukovara.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend