Svet

„Shvatite, ne idemo u Bgd po savet“

Jadranka Kosor izjavila da 20 godina od samostalnosti Hrvatske neki političari ne mogu da shvate da hrvatski narod i premijeri neće ići u Beograd po savet.

To i dalje ne mogu da shvate neki političari, ni u Srbiji ni u Hrvatskoj, kaže Kosor.

"Ta su se vremena, na sreću, zauvek završila", rekla je Kosorova novinarima upitana da komentariše izjavu šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića povodom njene posete Kosovu.

Jeremić je u četvrtak u Banjaluci na pitanje novinara da komentariše izjavu Jadranke Kosor u Prištini da je Hrvatska najveći prijatelj Kosovu u regionu rekao: "Kome je Jadranka Kosor najbolji prijatelj, tome ne trebaju neprijatelji".

Predsednik Srbije Boris Tadić je u intervju za Tanjug ocenio da neevropsko ponašanje gospođe Kosor, veličanje ratnih zločinaca, kao i njena poseta Kosovu, svakako ne mogu biti doprinos unapređenju odnosa Srbije i Hrvatske.

"Ja kao predsednik nikada sebi ne bih dozvolio da pozdravim optužene ili osuđene u Haškom tribunalu, jer oni koji su osuđeni u Haškom tribunalu su ljudi koji su učinili mnogo protiv civilizacije. Nemoguće je ako ste demokrata upućivati pozdrave ljudima koji su optuženi za zločine protiv čovečnosti", rekao je Tadić.

Tadić je izrazio razočaranje zbog toga što EU nije reagovala na takvo ponašanje predstavnika vlade Hrvatske, i taj stav je, kako je rekao, izneo i u razgovoru sa kancelarkom Merkel, kojoj je takođe preneo i nezadovoljstvo time što se deset meseci čeka na formiranje komisije koja bi se bavila istragom trgovine organima Srba otetih na Kosovu, sa čime se u vezu dovode i najviši predstavnici vlasti u Prištini.

Na pitanje kako komentariše posetu premijerke Hrvatske Jadranke Kosor Prištini i izjave date u društvu Hašima Tačija, predsednik Tadić je rekao da "Partnerstvo Hrvata i Albanaca ne sme da se gradi na štetu trećeg, u ovom slučaju srpskog naroda".

Po oceni predsednika Srbije premijerki Kosor raspirivanje starih neprijateljstava služi za ostvarivanje finansijske koristi Hrvatske.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend