Svet

Soros obećao pola milijarde za „biznis izbeglica“

Džordž Soros će uložiti 500 miliona dolara u start-ap preduzeća, afirmisane kompanije, "inicijative s društvenim uticajem" i poslove izbeglica i migranata.

Soros, predsednik Instituta za otvoreno društvo, izrazio je nadu da će svojim delovanjem „inspirisati druge investitore da slede istu misiju“.

„Naš cilj je da privatni sektor iskoristimo za javno dobro. Ove investicije imaju nameru da budu uspešne. Ali naš primarni fokus je da stvorimo proizvode i usluge koje zaista koriste migrantskim zajednicama i njihovim domaćinima“, rekao je Soros.

Milijarder je investicije najavio dan posle početka prvog samita Ujedinjenih nacija posvećenog pitanjima migranata i izbeglica. 

Visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi izjavio je da će investicije pomoći izbeglicama da steknu samopouzdanje.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend