Svet

Za dva dana 1000 povređenih u Sani

Snage bezbednosti ubile su u ponedeljak u Jemenu najmanje 31 osobu, a među njima dvoje dece koje su ubili snajperisti.

U demonstracijama, na kojima je zatraženo hitno povlačenje predsednika Alija Abdulaha Saleha sa vlasti, tokom poslednjih 48 sati ranjeno je 942 ljudi, od kojih se 42 nalazi u kritičnom stanju.

Prema rečima očevidaca, na demonstrante su pucali snajperisti raspoređeni na krovovima kuća, kao i snage bezbednosti, koje su koristile i teško naoružanje.

Do krvoprolića je došlo u prestonici Sani i u Taezu, gde su ubijena četiri demonstranta. Demonstranti su pored hitnog odlaska Saleha uzvikivali i da je "porodica Saleha postala opasnost za region".

U međuvremenu, SAD su izrazile žaljenje zbog toliko mrtvih i ranjenih i pozvale sve strane na uzdržanost, naglasivši da nastavljaju da podržavaju mirnu tranziciju u Jemenu.

Istovremeno, međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" pozvala je vlasti u Sani da prekinu nasilje, jer može dovesti do građanskog rata.

Saleh, koji je na vlasti u Jemenu od 1978. godine, oporavlja se u Saudijskoj Arabiji od posledica napada na predsedničku palatu u Sani 3. juna.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend