Svet

Zbog virusa korona Italijani oslobođeni plaćanja režija, poreza i rata kredita

Italija će proširiti paket mera kojima želi da ublaži posledice epidemije virusa korona u ekonomiji i društvu, najavljujući obustavu plaćanja režija, poreza i hipoteka.

Vlada će odobriti mere u vrednosti oko 10 milijardi evra, kazao je ministar industrije Stefano Patuaneli u razgovoru za Radio Capital. To bi značilo da će izdvojiti oko 2,5 milijardi evra više nego što su do sada planirali.

Prvi krug uključivaće obustavu plaćanja režija, poreza i hipoteka kako bi se ublažio pritisak na male kompanije i domaćinstva. Ostale mere biće uvedene naknadno, dodao je. Zbog toga će italijanski budžetski manjak iskazan udelom u BDP-u ove godine, po njemu, verovatno porasti blizu tri odsto.

Ujedno je pozvao EU da nakon završetka krize promeni svoje budžetske propise, upozoravajući da će mnogi građani osetiti njene ekonomske posledice.

„Tražićemo da se propisi promene, to je uslov, jer će ljudi u protivnom umreti“, naglasio je italijanski ministar, dodajući da „pitanje ne glasi da li će propisi biti promenjeni, već kako“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend