Albumi

Blondie – Panic Of Girls

Grupa Blondie, jedan od komercijalno najuspešnijih izdanaka novog talasa, izvela je 1999. godine sa megahitom "Maria" i albumom No Exit, mađioničarski trik – vratila se na scenu posle 17 godina pauze kao da sa nje nikad nije ni odlazila.

Isti trik joj, međutim, nije pošao za rukom sa novim albumom Panic Of Girls, koji se pojavio posle još jedne duge pauze (prethodni, baksuzni album The Curse Of Blondie izašao je 2003. godine), ovoga puta bez odgovarajućeg distributera i u vreme kada gitarski pop zvuk ne garantuje osvajanje vrhova top lista.

Ruku na srce, čak i da su okolnosti povoljnije, teško da bi Panic Of Girls, u najbolju ruku polovično ostvarenje, mogao da privuče ikog do nostalgičnih ljubitelja Blondie, uprkos modernoj produkciji i već poslovičnom češanju Debbie Harry i njene ekipe o vladajuće muzičke trendove (Lady Gaga, latinoamerički pop a la Shakira).

Pompezni, futuristički zvuk dolazi do izražaja u prvoj pesmi "D-Day", i od starta biva jasno da će naglasak biti na produkciji, a ne na glasu Harijeve, koja s obzirom na godine (66) ne može da se iskaže u punoj formi kao na prethodne dve ploče, a kamoli da zvuči kao u doba najveće slave grupe (1978-1981). Sledeća stvar, "What I Heard" zvuči poletno i obećavajuće, dok vrhunac dolazi u pesmi "Mother", tipičnom Blondie pop-roku sa blagom "Maria" aromom, koja sa razlogom izabrana za singl, mada zasigurno neće postati hit.

Ostatak Panic of Girls je, nažalost, loš paprikaš u sjajnom pakovanju i prolazi u znaku generičkog regea (čak tri pesme) i pesmičaka kakav je "Wipe Of My Sweet" u kojem Hari kao da ukršta Šakiru sa "Carribean Queen". Ali, taj debakl nije ništa prema kompjuterskom obezličenju njenog glasa u završnoj, latino kompoziciji "Mirame", pa se postavlja pitanje – ako i ozbiljne godine pritiskaju, a nove mode menjaju ukus i pravila, nije li ipak bolje za ovakve pevačke legende da ostanu ono što jesu nego da tužno pokušavaju da se utope u robotsku matricu, za koju se ionako čini da je progutala svetski mejsntrim.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Ostale vesti iz ove kategorije

Kvalitet vazduha

Send this to a friend