Albumi

Gotan Project – Tango 3.0

Osnovani jos 1999.godine, već prvim singlom "Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foraneo" skrenuli pažnju na sebe svojom verzijom tanga i argentinske tradicionalne muzike pomešane modernim žanrovima kao što su dub, jazz i electronica, uz korišćenje samplova, ritmova i orkestracija. Za njihov proboj na ostrvsko tržište svakako je najzaslužniji Gilles Peterson.

Posljednji album nastavlja tamo gde je trojka – Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller – stala 2006. albumom "Lunatico". "Tango 3.0" je ipak slabiji album, jer zvuči zbunjujuće, umerenije, sporije, sa puno manje srčanosti, što ipak ne znači da nije zanimljiv i osvježavajući u moru elektronske ponude. Oni koji se sa Gotan Project sreću prvi put, najbolje će ih upoznati sa "La Revancha del Tango" iz 2001.godine, jer ovo je svakako jedna od originalnijih i talentovanijih grupa prošle dekade.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Ostale vesti iz ove kategorije

Kvalitet vazduha

Send this to a friend