Albumi

Peter Gabriel – New Blood

Umesto sa novim autorskim materijalom posle skoro decenije pauze, Peter Gabriel se u oktobru albumom "New Blood" vratio svojim starim pesmama, ali izvedenim u pratnji klasičarskog orkestra, bez dosadašnjeg rokenrol instrumentarijuma.

Naizgled ziheraški potez muzičara na zalasku, koji podgrejava staru slavu gudanjem najvećih hitova za domaćice, "New Blood" je zapravo sušta suprotnost – novi trijumf jednog od najpromišljenijih svetskih izvođača, koji je svoje pesme odenuo u veličanstveno novo ruho i, kao što naslov ukazuje, ulio im "novu krv".

Gabriel se za orkestralni tretman pop/roka najpre odlučio na albumu obrada "Scratch My Back" (2010), da bi na potonjoj turneji nedostatak materijala za dvočasovni koncert dopunio svojim pesamama. (Ne)očekivano, umesto Gabrielovog "ozbiljnog" viđenja "Heroes" Davida Bowiea, Lou Reedov "The Power of the Heart" ili "Street Spirit (Fade Out)" Radiohead, publika je tokom "New Blood Tour 2010" toplije prihvatala njegove "The Rhythm of the Heat", "In Your Eyes", "Mercy Street"… i rezultat je album "New Blood", ponovo uz pomoć aranžera Johna Metcalfea.

"New Blood" je prosto rečeno projekat koji je čekao svog autora dugi niz godina da konačno dovoljno životno i muzički sazri kako bi bio u stanju da ga valjano izmašta. "New Blood" možete shvatiti/slušati kao savremenu operu, kompilaciju muzike iz zamišljenih holivudskih filmova, ili pak rokenrol album sa simfonijskim orkestrom…Lou Reed jedno reče da "ništa ne može pobediti dve gitare, bas i bubanj". Gabriel je dokazao da nema nepobedivih.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Ostale vesti iz ove kategorije

Kvalitet vazduha

Send this to a friend