Koncerti

Vlada Divljan nastavlja osmomartovsku tradiciju u Beogradu

Vlada Divljan i njegova Nevladina organizacija i ove godine nastavljaju tradiciju osmomartovskih koncerata za Beograđanke i njihove pratioce, i to u renoviranoj velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB). Long Play će uskoro saopštiti način prodaje i cene ulaznica.

Glavna autorska snaga kultnih Idola, tvorac ljubavnih klasika kao što su "Malena", "Nebeska tema", "Ona to zna", "Ljubavi", "Dok dobuje kiša", "Rusija" ili "Sve laži sveta", kaže da će treću godinu za redom 8. marta sa "velikim zadovoljstvom svirati ljubavne i druge pesme Beograđankama i njihovim muškarcima".

Pred novo druženje sa beogradskom publikom za Dan žena, Idol Divljan oglasio se posle dužeg vremena novom pesmom "Zvuk ulice", koju je uradio sa sve popularnijim sastavom Svi na pod!, i naći će se na njihovom predstojećem prvom albumu. "Sve je počelo u Šapcu, ali ne na vašaru nego na izvrsnom ‘Šabackom letnjem festivalu’, početkom avgusta ove godine. Iste večeri nastupili smo Svi na pod! i mi, to jest ja i Nevladina organizacija. Posle njihovog nastupa, mi smo svi pali na pod od ushićenja, a posle našeg nastupa oni su su se od sreće učlanili u nevladinu organizaciju. Onda su me Bojana (Vunuturisevic) i Petar (Rudic) zvali i predložili da snimimo nešto zajedno. Tih sam dana baš krenuo da radim na pesmi sa radnim naslovom ‘Zvuk ulice’, tako se zvao bend koji je prethodio Idolima i u kome smo svirali Zdenko (kolar), bubnjar Kokan Popovic i ja (trojka koja se ponovo našla u studiju 1982. na snimanju albuma ‘Odbrana i poslednji dani’). Na neki način su me na razmišljanje o Zvuku ulice podstakli baš momci i devojka iz Svi na pod!, i kada smo se u septembru našli u Petrovom studiju Destilerija bilo je logično da krenemo baš sa tom idejom. Ostalo je istorija…", priča Divljan.

Prva Divljanovska proslava Dana žena protekla je u uzavreloj atmosferi krcatog DOB-a, a iduće godine je svetkovina premeštena u zvaničniji (opet ispunjen) Dom sindikata, gde je publika povodom 30 godina beogradskog novog talasa mogla čuti stare, ne toliko svirane pesme Idola poput "Pomoć, pomoć". Sada se Divljan ponovo vraća u veliku dvoranu DOB-a, koja je ovaj put renovirana, tako da se može reći da i treći put svira u novom prostoru.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend