FM Supermarket

Došlo je i njihovih pet minuta! Pozorište Castellum u Kuli

Predstava „Hadersfild” u produkciji kostolačkog pozorišta Castellum, izabrana je od strane selektora Saveza amatera Srbije među osam najboljih amaterskih predstava u Srbiji, čime je obezbedila učešće na 58. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije u Kuli. Festival su 17. juna otvorili amateri iz Crvenke, a dodelom nagrada i glumom amatera iz Novog Sada, biće zatvoren 25. juna. Kostolački amateri na scenu izlaze 20-og juna, a detaljnije o svemu, za Fm Supermarket govorio je Nenad Despotović, predsednik UO kostolačkog pozorišta Castellum.

Da se vredan, uporan i kvalitetan rad nagradi, dokaz je i pozorište Castellum iz Kostolca, koje je uspelo da se plasira među osam pozorišta sa najboljim produkcijama za ovu godinu i osvoji plasman za finalno veče u Kuli, po mišljenju selektora koji je odgledao predstavu. Pozorište Castellum iz Kostolca, na 58. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, predstavlja se predstavom „Hadersfild“ , po dramskom textu Uglješe Šajtinca, koji je 2005-te godine proglašen za najbolji tekst na Sterijinom pozorju.

Pravo i  trenutno stanje naše čitave društvene zajednice, problemi prvenstveno mladih, ali  i starijih, koji se vuku iz prethodnih godina, priča o iskrenosti, obmani, mladosti, sazrevanju, smrti, odgovornosti prema sebi i drugima. Na jedan interesantan način, „Hadersfild“ opisuje i pravi paralelu između dva različita sveta.

Na zahtev mlađih članova pozorišne trupe Castellum, koji su se bukvalno zaljubili gledajući pomenutu predstavu i film, izbor je pao na tekst Uglješe Šajtinca, da bi sam početak 2016-te bio u znaku prirema i radu na predstavi „Hadersfild“, režiserskom ostvarenju Fuada Tabučića“ , istakao je u Fm Supermarketu Nenad Despotović, predsednik UO kostolačkog pozorišta Castellum. 

Premijerno izvođenje „Hadersfilda“ usledilo je 19-og aprila u Kostolcu i ostavilo poprilično dobar utisak na publiku. Pripreme za nastup na finalnoj smotri u Kuli, prema rečima Nenada Despotovića, bile su intenzivne, sa željom da na najbolji i najkvalitetniji način reprezentuju, ne samo Kostolac, već i celokupan Braničevski okrug.

Dvadeseto junsko veče na 58. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Kuli, rezervisano je za kostolačku produkciju predstave „Hadersfild“. Neka tih pet minuta na daskama koje život znače, kostolačkom amaterskom pozorištu Castellum, donesu nagradu za čitav život!

Navijamo za Vas…

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend