FM Supermarket

Jubilarna 100-ta Biciklijada na Svetski dan zaštite životne sredine!

Udruženje rekreativnog i sportskog biciklizma Eco Bike iz Požarevca, u nedelju 5. juna obeležava jubilej održavanja i organizovanja manifestacije pod nazivom „Biciklijada“, ali i Svetski dan zaštite životne sredine. Tim povodom gost Fm Supermarketa bio je Miloš Panić predsednik Udruženja Eco bike i diplomirani inženjer zaštite životne sredine.

 

Udruženje sportskog i rekreativnog biciklizma Eco Bike iz Požarevca, nakon četiri godine postojanja i do sada održanih 99 vožnji bicikala, koje su bile realizovane u Braničevskom okrugu a i šire, u nedelju 5. juna organizuje stotu, jubilarnu vožnju bicikala, poznatiju pod nazivom Biciklijada.

Relacija jubilarne Biciklijade biće od Požarevca do Kostolca i nazad, oko 20-ak kilometara. Cilj akcije jeste promovisanje sporta, rekreacija, aktivan boravak u prirodi i naravno zaštita životne sredine, s obzirom da bicikl kao vid prevoznog sredstva ne zagađuje okolinu, a samim tim i štedi novac” , rekao je predsednik Udruženja Eco Bike i diplomirani inženjer zaštite životne sredine Miloš Panić.

Biciklijadi mogu da se priključe svi građani Požarevca i okoline, od rekreativaca do profesionalnih biciklista. “Uglavnom su to standardni članovi Udruženja Eco Bike, plus ljudi koji se priključe, tako da se očekuje da oko stotinak biciklista uzme učešće na jubilarnoj Biciklijadi, na kojoj je obezbeđena i policijska pratnja, koja će voditi računa o bezbednosti svih učesnika”, kaže Miloš Panić.

Stota Biciklijada se poklapa sa datumom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, tako da će Udruženje rekreativnog i sportskog biciklizma obeležiti jubilej Biciklijade, kao i ovaj značajan svetski datum.  

 Nedelja, 5. jun. Skup biciklista zakazan je kod gradske fontane, u periodu od 9.30 do 10 sati, kada će zvanično započeti vožnja stote Biciklijade!  

Eco Bajkerci,  čestitamo Vam jubilej uz želju da ih proslavite još dosta!

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend