FM Supermarket

Pažnja, pažnja! Stiže Pažljivko!

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije ponovo dolazi u Požarevac. Ovoga puta pažnja je usmerena ka najmlađim učesnicima u saobraćaju – đacima prvacima. Kampanja ABS-a „Pažljivko” u petak, 10. juna od 11 sati u Centru za kulturu. Uz „Pažljivka" u Požarevac dolaze predstavnici i direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja RS, Jasmina Milošević.

Već šestu godinu zaredom, Agencija za bezbednost saobraćaja RS, po gradovima Srbije sprovodi kampanju namenjenu osnovcima – đacima prvacima, jer su najmlađi naš najveći potencijal. Već uveliko među mališanima popularna maskota ABS-a Pažljivko, na jedan vrlo simpatičan način kroz animaciju, igru i pesmu, potpomogut kreativnim timom sačinjenim od pedagoga, psihologa, edukuje klince i klinceze o saobraćajnoj kulturi, pričajući im šta ne treba da rade i kako ne treba da se ponašaju u saobraćaju, na putu od kuće do škole i nazad.

U kulturu ponašanja u saobraćaju, saobraćajnom vaspitanju i prvim koracima ka pravilnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju, kroz saobraćajno – obrazovni čas,  prvake uvodi  „Pažljivko”,  maskota kampanje za bezbednost dece u saobraćaju. 

Cilj je da se deca, gledajući predstavu koju im „Pažljivko” prezentuje dobro zabave, uživaju, a pritom i usvajaju i uče osnovna saobraćajna pravila, saobraćajne situacije, kako bi bili što bezbedniji i osećali se sigurno kao najmlađi učesnici u saobraćaju.

Kako se prelazi ulica, čemu služi pešački prelaz, šta je semafor i kako treba da se kreću ulicom, objasniće maskota ABS-aPažljivko” požarevačkim prvačićima, interaktivnom predstavom u petak 10. juna, od 11 sati, u Centru za kulturu.

Jer, pozitivni, ispravni stavovi i kultura ponašanja, uče se od malih nogu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend