FM Supermarket

Pikantno je na ceni – Urbani kuvari oduvali rivale u serijalu „Kuhinjski kalfa“

Iako ne usko specijalizovana ugostiteljska škola, požarevačka Ekonomsko-trgovinska škola, može i treba biti ponosna na tim kuvara, koji su zablistali i svojim umećem kuvanja, izdigli se među najboljim ugostiteljskim školama u Srbiji. Pobednici petog ciklusa serijala RTS-a „Kuhinjski kalfa” je tim koji čine – Nataša Dinić, Barbara Bogićević i Marija Bogosavljević, na čelu sa profesorom kuvarstva Nikolom Radišićem, koji je bio gost Fm Supermarketa.

Maturantkninje požarevačke Ekonomsko-trgovinske škole, Nataša Dinić, Barbara Bogićević i Marija Bogosavljević, na čelu sa profesorom kuvarstva i praktične nastave, Nikolom Radišićem, pobednice su pete sezone serijala RTS –a „Kuhinjski kalfa”, takmičenja srednjih ugostiteljskih škola SrbijePo zbirnoj oceni stručnog žirija RTS-a, Pikantni ražnjići proglašeni su najboljim receptom serijala.  

„Sve je počelo 5. januara po dobijanju poziva od RTS-a, prijavili smo se, uz instrukciju da jelo bude lagano, autentično iz našeg kraja. S obzirom da smo podneblje koje nema preterano autentičnih jela, odlučili smo da sami osmislimo recept, koji zapravo ne postoji. Zajedničkim snagama nastao je nov specijalitet Pikantni ražnjići“,  kaže Nikola Radišić, profesor kuvarstva i praktične nastave u Fm Supermarketu. Pikantnost i različitost od ostalih jela, daju sastojci i kombinacija ukusa – čili sos,džem,brusnice i kari začin.

Uspešni su bili budući kuvari Ekonomsko-trgovinske škole i na regionalnom takmičenju humanitarnog karaktera. Odneli su pobedu u kategoriji „najukusnija posna trpeza”. Na pitanje šta su spremali, predmetni profesor odgovara kratko i simpatično „šta nismo, bukvalno sve i svašta, fantastično prošli i bili poprilično zapaženi”.

Još jedan uspeh talentovanih majstora kuvarstva, ostvaren je na nedavno održanom republičkom takmičenju. Dva kandidata, dve kategorije, jelo po meniju i  jelo po izboru. Od 28 ugostiteljskih škola, osvojili smo peto i sedmo mesto, a s obzirom da smo iz male sredine, pritom i ne usko specijalizovana ugostiteljska škola, plasman je odličan, uspeh  još veći”, kaže profesor Radišić.  

Uslovi za rad budućih kulinarskih tehničara nisu baš sjajni. „U principu ostvarujemo sve, kompletnu nabavku namirnica za rad obezbeđuje direktorka škole, ali uslovi samog prostora su ono što je manjkavost, s obzirom da je kuhinja u kojoj radimo stara “samo” 30 godina,” ističe profesor Nikola Radišić.

30 godina neobnavljan prostor, pohaban i zastareo inventar, dovoljni su razlozi za konačno renoviranje i modernizaciju. Naš sagovornik ističe da je prošle godine na lični zahtev, otišao kod tadašnjeg gradonačelnika na razgovor, sa predlogom da se godišnje ulože sredstva u opremanje 2-3 škole, kako bi kroz par godina, sve požarevačke škole bile obnovljene, funkcionalnije i prijatnije za rad, imajući u vidu da grad raspolaže ogromnim sredstvima koja se iz godine u godine samo prebacuju i ne troše. Ipak, sve je ostalo na priči, a realizacija je izostala.

Ne odustajem, pokušavaću i dalje. Ova deca sa ovakvim uspesima, ponos su našeg grada i zaslužuju adekvatne uslove za školovanje, dalji rad i usavršavanje”. Od RTS-a, nagrada pobednicima. Od grada iz koga dolaze, samo pohvala od gradonačelnika i to je sve.

Čestitamo učenicima Ekonomsko-trgovinske škole na izuzetnim rezultatima, kao i profesoru Nikoli Radišiću, kome u isto vreme držimo palčeve da dođe do zacrtanog cilja i uspe da ostvari, do sada neostvarivo!

Profesore,samo napred!

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend