FM Supermarket

Pokreni se i očuvaj Dunav!

Više od 80 miliona ljudi u 14 zemalja kroz koje protiče reka Dunav, 29-og juna obeleža praznik I dan jednog od najvećih rečnih sistema Evrope, reke Dunav pod nazivom Dan Dunava. Opština Veliko Gradište priključuje se i ove godine proslavi dana posvećenog reci Dunav, a detaljnije o ovogodišnjem programu manifestacije, Dajana Stojanovic, direktorka Turističke organizacije Veliko Gradiste govorila je u Fm Supermarketu.

Dan Dunava prvi put je obeležen 29. juna 2004-te godine širom Evrope. Proslava se održava u četrnaest zemalja kroz koje protiče reka Dunav, potpisnicama Međunarodne konvencije o zaštiti reke Dunav. Manifestacija Dan Dunava nastala je kroz međunarodnu saradnju podunavskih zemalja, a obeležava se svakog 29. juna na obalama reke Dunav, putem velikih proslava, javnih okupljanja, zabavnih i edukativnih događaja. Sve za čistiju i bezbedniju reku Dunav.

Obeležavanje Dana Dunava u Velikom Gradištu, započelo je jutros na obali najlepše reke Evrope, sađenjem japanske vrbe, a sve u okviru realizacije projekta Dan Dunava, podržanog od strane Republičke Direkcije za vode. Kroz zajedničku saradnju Turističke organizacije, srednje škole i Direkcije za izgradnju velikogradištanske opštine”, istakla je Dajana Stojanović, direktorka TO Veliko Gradište.

Manifestacija se nastavlja u večernjim satimapredstavom za decu Avantura Dunavske družine“ od 19 sati i 30 minuta, na prostoru gradskog parka, u organizaciji Turističke organizacije opštine Veliko Gradište i Predškolske ustanove „Majski cvet“, rekla je u Fm Supermarketu direktorka TO Veliko Gradište Dajana Stojanović.

Inače Savezna Republika Jugoslavija je 30. januara 2003. godine ratifikovala Konvenciju o zaštiti reke Dunav. SCG je postala punopravni član Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav 19. avgusta 2003. godine. Manifestacija obeležavanja Dana Dunava naišla je na veliko interesovanje građana Srbije.

Cilj proslave Dana Dunava jeste podizanje svesti nacije o očuvanju reke Dunav, kao i činjenica da svako od nas može dati svoj doprinos za lepšu i čistiju reku Dunav. Proslavom 29. juna, jačamo našu dunavsku solidarnost i uprkos različitim kulturama i istorijama, delimo želju i odgovornost prema zaštiti dragocenog resursa, najlepše evropske reke Dunav. 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend