FM Supermarket

Pred nama još jedan nestabilan dan

Toplo, nestabilno i promenljivo vreme, uz red sunca, pljuskova i grmljavine, opis je vremenskih prilika do kraja juna meseca. Kako najavljuje RHMZ Srbije u Požarevcu će danas preovlađivati redovi oblačnosti i sunca, uz maksimalne vrenosti dnevne temperature vazduha od 28 do 30 stepeni Celzijusa. Tokom poslepodnevnih sati, kiša, uz moućnost oluje i grmljavine.

Ukoliko još uvek niste izašli napolje, najtoplije Vam preporučujemo da to učinite što pre. Prepodne sunčano, uz periode oblačnosti i uglavnom suvo, najavljuje meteorolog RHMZ-a Srbije. Tokom popodnevnih sati, doći će do naoblačenja, koje će sa sobom doneti kišu praćenu olujom i grmljavinom, usled čega je RHMZ Srbije izdao upozorenje za grad Požarevac o vremenskim nepogodama. Na snazi do ponoći je žuti meteoalarm za teritoriju Požarevca, upozorenje na oluju sa grmljavinom i padavine. Maksimalna dnevna temperatura vazduha danas, kretaće se u intervalu od 28 do 30 stepeni C.

U nedelju pad temperature za 3 do 5 stepeni uz oblačno, kišovito i nestabilno vreme drugog dana vikenda. Nekoliko pljuskova, jakih oluja sa grmljavinom, kako ističu sinoptičari Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, očekuju se sutra. Najviša dnevna temperatura vazduha neće preći  25 podeok.

Pripremite se za nestabilno vreme do kraja juna meseca. Red sunca, red kiše i prosečna vlažnost vazduha. Meteorolozi najvljuju promenljiv i nestabilan jun mesec. Očekuje se porast dnevnih temperatura. Kiša ili lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom prognoziraju se od 13. do 15 juna, kao i od 20. do 25. juna.

Što se tiče leta, sinoptičari RHMZ-a ističu da će Srbija imati malo toplije leto u odnosu na prosek, ali ne tako toplo kao prošle godine, sa nagoveštajima prosečnih padavina. Očekuje nas prosečno toplo leto, sa podjednakom verovatnoćom da će biti vlažno, normalno vlažno ili suvo. Srednja dnevna temperatura vazduha tokom jula meseca biće oko 29 stepeni, dok će avgust biti malo topliji,  sa temperaturama malo iznad proseka.

Meteorolozi iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije kažu da se na osnovu temperature površine mora, inače vodećeg činioca koji utiče na procese velikih razmera i na duži vremenski rok, ukazuje da u oblasti Evrope neće biti tako visoke temperature u toku leta, kao ni užasnih vrućina do sada nikada zapamćenih.

Oni ističu da prognoza zavisi od oblasti gde se gleda, te da treba imati u vidu da je NASA ipak istraživački centar, a Republički hidrometeorološki zavod meteorološka stanica, referentna ustanova za prikupljanje, obradu i analizu meteoroloških podataka, rane najave vremenskih i elementarnih nepogoda. 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend