FM Supermarket

Vrtić, kao stecište znanja, smeha i igre

Okružna stručna konferencija vaspitača na temu „Vrtić kao otvoreni sistem - iskustva i izazovi“, održana je 3. i 4. juna u Požarevcu. Tim povodom gošća Fm Supermarketa bila je Ana Šterjoska, predsednik Udruženja vaspitača Braničevskog okruga „Vaspitač plus”.

U organizaciji Saveza Udruženja vaspitača Srbije i Udruženja vaspitača Braničevskog okruga, u petak i subotu, 3. i 4. juna, održana je prva okružna stručna konferencija za vaspitače na nivou Braničevskog okruga – stručno usavršavanje vaspitača, sa temom Vrtić kao otvoreni sistem-iskustva i izazovi“.

Učešće su uzeli vaspitači iz Braničevskog okruga, kao i vaspitači iz predškolskih ustanova iz Petrovca na Mlavi, Kraljeva, Bujanovca, Raške, Vranja, Novog Pazara, Smedereva, Niša, kao prezentatori radova Primeri dobre prakse, istakla je Ana Šterjoska, predsednik Udruženja vaspitača Braničevskog okruga „Vaspitač plus”.

Prvog dana konferencije, u uvodnom izlaganju govorilo se na temu Holistički pristup u savremenim predškolskim programima, nakon čega su vaspitači PU Ljubica Vrebalov iz Požarevca prezentovali rad na temu „Od fudbala do nastanka sveta. Unapređenje sopstvene vaspitno – obrazovne prakse, stvaranje prilika za učenje“.

Drugog dana konferencije, u subotu 4. juna održane su sesije na dve teme – Otvorenost na nivou programa i Otvorenost predškolske ustanove prema okruženju. Prezentacije su vodili moderatori Vanja Milutinović, vaspitač, pedagoški saradnik i stručni saradnik PU „Poletarac” iz Žagubice, Mirjana Petrović,  profesor fizičkog vaspitanja, pedagoški savetnik iz Niša i dr Daliborka Popović, profesorka sa Visoke škole za obrazovanje vaspitača u Aleksincu, koje su nakon prezentacija održale i radionice ”, rekla je Ana Šterjoska u Fm Supermarketu.

Zaključak je da je sve primenljivo u praksi. Da vrtić nije mesto gde vaspitači samo brinu i čuvaju decu dok su roditelji na poslu, potvrđuje i ovaj skup, kao i niz edukativno-kreativnih radionica, putem kojih deca kroz igru, pesmuosmehe prave svoje prve korake ka sticanju znanja.  

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend