FM Supermarket

Zajedništvo, bliskost, povezanost! Teatar OŠ “Sveti Sava”!

Uvek drugačiji i originalni, teatar OŠ "Sveti Sava" izvešće premijerno u petak, 3. juna u 19 sati, pozorišnu predstavu “Preobražaj - Priča o jednoj mladosti", u Maloj sali Centra za kulturu Požarevac. Scenarijski prvenac nastavnika srpskog jezika Slobodana Jotića, koji je sa jednim delom glumačkog ansambla, učiteljicama Suzanom Petrović, Slađanom Kojić i učenicom Anđelom Popović, bio gost Fm Supermarketa.

Revijalni deo Festivala mladih u petak 3. juna upotpuniće generacijsko školska priča teatra OŠ “Sveti Sava”. Scenarijski prvenac nastavnika srpskog jezika Slobodana Jotića, pod nazivom “Preobražaj priča o jednoj mladosti”, čiji je kuriozitet zapravo glumačka postava koju pored učenika, čine i nastavnici. Novina je i neka vrsta 3D mappinga, animacija umesto scene. 

Dramski tekst predstave je školska priča, žanrovski opredeljena prema komedijiodeljenja osmog razreda koje se priprema za proslavu drugarske večeri. U poslednjem činu se pojavljuju nakon 20 godinakao već odrasli ljudi, koji dolaze na proslavu 20 godina mature. Tada se uloge u predstavi menjaju i učenike zamenjuju nstavnici. Povremeno potpuno hermetična priča, bez potrage za univerzalnim vrednostima, koja se bavi prikazivanjem određenih, glavnih likova i njihovih sudbina, afirmacijom pojedinca.

“Ideja je potekla od činjenice da se u OŠ “Sveti Sava” afirmiše kolektivni duh i zajedništvo, što potvrđuje i najviša ocena eksterne komisije. Putem predstave želja je čitavog kolektiva, na čelu sa direktorkom Margaretom Sekulović, da se pošalje vantekstualna poruka koja glasizajedno, kao ekipa možemo postići mnogo bolje i uspešnije rezultate, nego pojedinačno.

Svaki uspeh, trud i poraz, lepši je, bolji i lakši, kada se odigra u ekipi, što je zapravo i glavna karakteristika kolektiva OŠ “Sveti Sava”, ističe scenarista predstave Slobodan Jotić i dodaje da je želeo upravo na sceni da prikaže tu uzajamnu povezanost, međusobno poštovanje, uvažavanje i bliskost, koju bi publika, mala i velika, trebalo da shvati van diskursa predstave.

Profesori razredne nastave i glumice u predstavi, Suzana Petrović i Slađana Kojić kažu da je na početku bilo rezervisanosti i zbunjenosti, ali posle prve probe sve je nestalo. Za nastavnike predstava predstavlja jedno veliko, jako pozitivno iskustvo, gde su svi ravnopravni i isti.

Mala sala požarevačkog Centra za kulturu, u petak, 3. juna, od 19 sati. Nemojte oklevati, pogledajte predstavu “Preobražaj – priča o jednoj mladosti”, teatra OŠ “Sveti Sava”.

Nasmejaćete se, ali i shvatiti šta Vam zaista ovaj nadasve neobičan glumački ansambl, sastavljen od nastavnog, nenastavnog osoblja i učeničkog kadra škole, zapravo poručuje. 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend