Kultura

Dodeljena nagrada za životno delo Petru Božoviću

Na 46. Filmskim susretima koji se održavaju do 25. avgusta na Niškoj tvrđavi uručena je nagrada za životno delo glumcu Petru Božoviću.

Prilikom dodele nagrade Petar Božović je pročitao pesmu "Filmski režiser" Pavla Vujisića.

Nagrada se sastoji od plakete sa likom legendarnog glumca Pavla Vuisića, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku.

Nagrada je prvi put dodeljena 1994. godine, a prethodno se, od 1981. godine, zvala "Slavica". Neki od dobitnika su i Milena Dravić, Ljubiša Samardžić, Ljuba Tadić, Dragan Nikolić, Bora Todorović, Petar kralj, Mira Banjac i drugi.

Večeras, četvrtog dana festivala u Nišu biće prikazani filmovi "Neprijatelj" Dejana Zečevića i "Sestre" Vladimira Paskaljevića.

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend