Kultura

Kids Fest od 17. do 23. oktobra

Sedmi po redu Dečiji filmski festival KIDS FEST održaće se 17. do 23. oktobra u Beogradu i Novom Sadu i Banjaluci, dok će se paralelno ili u toku narednih meseci, tradicionalno održavati i u preko 30 gradova u Srbiji.

U Beogradu se ovaj festival najboljih svetskih filmskih ostvarenja za decu održava u Domu sindikata, i bioskopima "Roda Cineplex", "Multiplex Kolosej" i "Ster Cinemas". U Novom Sadu pozornica KIDS FESTA je "Arena Cineplex", a u Banjaluci "Multipleks Palas".

Na ovogodišnjem Dečijem filmskom festivalu najmlađe očekuje 11 filmskih premijera iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 3D ostvarenja. Najveći broj ostvarenja iz programa biće sinhronizovan na srpski jezik.

Među ostvarenjima na 7 KIDS FESTU naći će se animirani film iz Estonije, "Lote i mesečev kamen", nastavak avantura devojčice Lote koju posetioci KIDS FESTA već poznaju. Tu je još jedan poznati drugar -Tvigson, grančica koja govori, u norveškom igranom hit filmu "Zaljubljeni Tvigson". Iz Francuske stiže animirani film "Mačka u Parizu", uzbudljiva avantura sa misterijom, kao i 3D film čiji je junak poznati strip lik, šarmantni nestaško Titef. Osim "Titefa 3D", na programu 7 KIDS FESTA naći će se još nekoliko 3D ostvarenja, među kojima je i kineska avantura "Legenda o kung-fu zeki 3D".

Dečiji filmski festival KIDS FEST je promotivni, dečiji, umetnički festival filma i zabave, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na našim prostorima. Postoji kako bi popularizovao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu, a samim tim i pripremio buduću odraslu filmsku publiku, kao i buduće filmske autore i stručnjake. Ovaj festival proglašen je projektom od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd u oblasti kulture.

Osim filmskog programa, deo KIDS FESTA su i mnogobrojne zabavne i edukativne radionice.

KIDS FEST 2010. godine održan je u Beogradu, Novom Sadu i tridesetak gradova u Srbiji, posetilo ga je 53.036 dece sa roditeljima i nastavnicima, pa je tako postao najposećenija manifestacija za decu u zemlji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend