Kultura

Nagrade Đuričkom i Nebojši Iliću

Glumci Nikola Ðuričko i Nebojša Ilić primili su na svečanosti u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije nagrade koje im je dodelila kompanija "Novosti" na ovogodišnjem Sterijinom pozorju.

Ðuričko je dobio nagradu "Zoran Radmilović" za glumačku bravuru, za nekoliko likova koje je kreirao u predstavi "Metamorfoze" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Žiri je obrazložio da Ðuričko, igrajući pet likova, ostvaruje visoke domete menjajući stil igre – od psihološkog realizma do izražene teatralnosti, ali uvek objedinjeno promišljenošću i radošću igre.

Ilić je nagrađen za najbolju epizodnu ulogu za tumačenje lika Žarkića u predstavi "Pazarni dan" Ateljea 212.

Za Ilićevu ulogu žiri je ocenio da je karakterišu slojevitost i jasna određenost u oblikovanju tragikomičke, uspele epizode.

Predsednik žirija za dodelu ovih tradicionalnih nagrada bila je Ksenija Radulović, a članovi Darinka Nikolić i Zorica Pašić.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend