Kultura

Paćinu uručeno priznanje u Veneciji

Holivudskom veteranu Alu Paćinu, uručena je nagrada "Slava filmskom autoru", na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji uoči premijere njegovog dokumentarnog igranog filma "Vajld Salome" (Wilde Salome) u kome igra i jednu od uloga.

Nagradu "Slava filmskom autoru" (Jaeger-LeCoultre), koja se dodeljuje filmskim autorima koji su ostavili pečat u savremenom filmu, Paćino je primio sinioć na specijalnoj gala ceremoniji dodele nagrada.

Film "Vajd Salome", koji je treći Paćinov rediteljski rad, inspirisan je poznatom dramom i životom irskog pisca i pesnika Oskara Vajlda.

"Trudio sam se da napravim priču", rekao je Paćino, koji je osam puta nominovan za Oskara.

"Za svoj film kažem da nije ni i grani film ni dokumentarac, tako da nisam siguran šta je", dodao je on.

Ovaj 71-godišnji glumac rekao je da je Vajld bio "fascinantan čovek i da je bio veoma slobodouman i veliki vizionar".

Među dosadašnjim dobitnicima počasne nagrade "Slava filmskom autoru" su i Takeši Kitano, Abas Kjarostami, Silvester Stalone i Anjes Varda.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend