Kultura

Preko 4.000 gledalaca pogledalo film „Toma“ u Požarevcu

Youtube screenshot
Film "Toma", o muzičkoj legendi Tomi Zdravkoviću, za dve nedelje  bioskopskog prikazivanja u Centru za kulturu Požarevac odgledalo je više od 4.000 gledalaca.

Biografsko ostvarenje sa Milanom Marićem u glavnoj ulozi, obara sve rekorde. Film je izazvao veliku popularnost, a još više bujicu emocija kod publike.

Samo jedan dan nakon premijere filma „Toma“ u Beogradu, film je predstavljen i požarevačkoj publici. Po rečima Jugoslava Perića organizatora filmskog programa u Centru za kulturu Požarevac prve dve projekcije su protekle sa nešto manjim brojem gledalaca jer su građani malo bili bojažljivi zbog trenutne epidemiološke situacije, tako da je i premijera prošla sa 122 ljudi u sali. Međutim, svakog dana od početka prikazivanja broj gledalaca se povećavao.

Taj fenomen koji dogodio i koji se zove Toma, traje i dalje. Na naše veliko zadovoljstvo mi smo produžili prikazivanje filma Toma koji je prvobitno i od strane distributera bio planiran da se prikazuje nekih 7 dana, međutim mi smo počeli 16. septembra i stigli do 4. oktobra. Samo za vikend film je u Požarevcu pogledalo 500 ljudi. Do danas  je u Požarevcu oko 4.000 naših sugrađana  odgledalo film. Svi su sa projekcije izlazili sa maramicama u rukama, film je u ljudima pobudio emocije. Nismo imali često prilike da vidimo supružnike koji zajedno plaču. Ovaj film je to pobudio u nama i uvek je dobro videtu emociju u ljudima. To nije ljudska slabost, to je ljudska vrlina.“ kaže Perić.

Centar za kulturu Požarevac

Film reditelja Dragana Bjelogrlića, koje kao koproducenti zajedno potpisuju Željko Joksimović i Bjela, prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, koga je u naslovnoj ulozi dočarao glumac Milan Marić.U ulogama onih koji su ispunili Tomin život, u filmu igraju  Tamara Dragičević kao Silvana Armenulić, Petar Benčin kao Tomin doktor i prijatelj, Milan Kolak kao Novica Zdravkovića, Sanja Marković u ulozi Goce Zdravković, dok Tomine roditelje igraju Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Danas će u velikoj sali Centra za kulturu biti prikazane 2 projekcije filma „Toma“, u 17 i 20 sati.

Organizatori napominju da zbog epidemiološke situacije moraju poštovati ograničenja broja gledalaca na pola kapaciteta sale.

 

 

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend