Kultura

Premijera „Šišanja“ uz dugi aplauz

Film "Šišanje", reditelja Stevana Filipovića, na premijeri u Sava centru u Beogradu ispraćen je dugim aplauzom publike koja je napunila veliku salu.

Premijerno prikazivanje filma koji je poslednjih nedelja izazavao mnogobrojne komentare, pa i pretnje, izazvalo je veliko interesovanje, prvenstveno među mladom publikom koja je oduševljeno pozdravila članove autorske i glumačke ekipe nakon projekcije.

Glavni junaci filma, tumač glavne uloge, mladi glumac Nikola Rakočević, čiji su partneri u filmu Viktor Savić, Bojana Novaković, Nikola Kojo, Nataša Tapušković, Dragan Mićanović, Predrag Ejdus, Srđan Miletić i zajedno sa ljudima koji stoje iza ovog potresnog ostvarenja, u prvom redu Filipović i koscenarista drugi. Dimitrije Vojnov, prošetali su crvenim tepihom pre premijere, a nakon projekcije nagradjeni velikim aplauzom.

Snažan i uznemirujući film o nasilju među navijačima, akcijama skinhedsa i društvenim strukturama koje manipulišu takvim grupama, govori koliko je malo pogrešnih koraka potrebno da mlad čovek uništi svoj i živote najbližih, kao i na koji način sistem zloupotrebljava zaslepljenost mladih ljudi pogrešnom ideologijom.

Film uključuje dokumentarne snimke paljenja ambasada u Beogradu u danu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i igrane scene paljenja romske mahale.

Za produkciju filma "Šišanje" zaslužni su i izvršni producent i montažer Nataša Vranješ, direktor fotografije Mihajlo Savić, kostimograf Maja Mirković i scenograf Nenad Marković. Film "Šišanje" je od 7. oktobra na redovnom bioskopskom repertoaru.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend