Kultura

Prokopljeviću 3 nagrade u Argentini

Ugledni srpski karikaturista, po obrazovanju arhitekta, Jovak Prokopljević osvojio je tri nagrade na međunarodnom konkursu za karikaturu u prestonici Argentine Buenos Airesu.

Majstor "humorističkih crteža", kako Španci nazivaju karikature, primio je pismo u kome ga žiri 16. salona "Diohenes Taborda", koji organizuje Muzej karikature, obaveštava da su mu pripale prva nagrada u kategoriji ilustracija, druga nagrada za karikature u boji i treća za karikaturu u crno-beloj tehnici.

Konkurs koji nosi ime poznatog argentinskog umetnika ima više kategorija, pa pored nagrada za karikature u više tehnika nagrađuje crteže, slike, fotografije. Prema rečima Prokopljevića ovaj konkurs ne određuje unapred teme već ostavlja autoru da je odabere po ličnom izboru.

Pokrovitelj konkursa i izložbe nagrađenih radova je Sekretarijat za kulturu Buenos Airesa, a izložba na kojoj će biti uručena priznanja laureatima otvara se 21. septembra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend