Kultura

Šest kandidata za „Zoranov brk“

Predstava “Otac na službenom putu” pozorišta Atelje 212 otvoriće 20. Dane Zorana Radmilovića, koji će od 15. do 21. oktobra biti održani u Zaječaru, rodnom gradu tog slavnog srpskog glumca.

Na konferenciji za novinare rečeno je da će se na festivalu predstaviti pozorišta iz Beograda, Sombora i grada domaćina.

Takmičenje za najbolju glumačku bravuru i nagradu "Zoranov brk", pored predstave "Otac na službenom putu" glumci Ateljea izvešće i komad Milice Piletić "Dokle", a sledećeg dana biće izvedena predstava "Miholjsko leto" Ivana Turgenjeva, u režiji Egona Savina i produkciji Kamerne opere Madlenijanum.

Narodno pozorište iz Sombora prestaviće se modernom verzijom Gogoljeve "Ženidbe", rediteljke Ane Đorđević, u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Grada teatra iz Budve, biće izveden komad Vide Ognjenović "Kanjoš Macedonović".

Za glavnu nagradu i "Zoranov brk" takmičiće se i komedija "Život u tesnim cipelama" Dušana Kovačevića u produkciji beogradskog Zvezdara teatra, dok će se Zaječarsko pozorište publici predstaviti adaptiranim komadom "Svašta" u režiji Milana Gutovića.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend