Kultura

Srpski kandidat u finalu konkursa

Početkom maja ove godine raspisan je međunarodni konkurs za dizajn logoa tj. simbola civilizacijske tekovine poznate kao “ljudska prava“, u čije finale se sa svojim radom plasirao Zoran Džeferdanović.

Inicijativa je potekla od Nemačke, a bazira se na osnovnim načelima povelje Ujedinjenih nacija o ljudskim pravima. Cilj konkursa je da se usvoji univerzalni znak prepoznatljiv i razumljiv svim stanovnicima sveta odnosno ljudima različite kulturne i verske pripadnosti, starosti i obrazovanja.

Konkurs je počeo u maju, a 27. avgusta je ušao u završnu fazu kad je od 15.300 radova izabrano deset finalista koji se bore za nagradu. Jedan od tih deset je rad Beograđanina Zorana Džeferdanovića pod nazivom "7 continents give the human face to equality".

Tim povodom, u galeriji O3ONE u sredu, 7. septembra sa početkom u 19 časova biće organizovana pres konferencija uz razgovor sa Zoranom Džeferdanovićem

Pobednički rad će biti predstavljen u Ujedinjenim nacijama 23. septembra. Izabrani znak će moći svako da koristi bez ograničenja, jer autorska prava neće biti zadržana. Ceo svet će slobodno koristiti jedinstven znak koji ne poznaje granice.

Presudna stvar u ovom takmičenju jeste glasanje, jer ovaj konkurs nije zamišljen po uobičajenom obrascu, već je ideja da se kreira znak pod sloganom "od naroda za narod".

Glasanje se obavlja preko Interneta na http://humanrightslogo.net/ideas.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend