Kultura

Srpskom dokumentarcu nagrada u Kanu

Dokumentarni film "Plodovi zime", reditelja Boška Savkovića, koji se bavi temom zaštite životne sredine, dobio je nagradu za najbolji ekološki film na festivalu dokumentarnog filma u Kanu.

Kako je saopštio Međunarodni festival turističkog i ekonoškog filma SILAFEST, ovaj film je posle igranih filmova Emira Kusturice postao jedini srpski film koji je ikada trijumfovao u Kanu, računajući obe konkurencije – igrani i dokumentarni film.

Više od 160 režisera dokumentarnih filmova iz 65 zemalja sveta ovacijama je ispratilo Savkovića koji je u ime produkcijske grupe "Nekompromitovani intelektualci Beograda" primio nagradu Zlatni delfin za najbolji ekološki film festivala, navodi se u saopštenju.

Film, koji za temu ima plastične kese rasute po Beogradu, realizovan je uz podršku Sekretarijata za ekologiju grada Beograda i angažovanje studenata kamere sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Savkovićev film je tokom 2011. godine osvojio i nagrade na festivalima dokumentarnog, turističkog i ekološkog filma u Portugalu, Rusiji, Poljskoj, Brazilu, Litvaniji i Rumuniji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend