Kultura

Zoranov brk za Đuzu Stojiljkovića

Veteran srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković dobitnik je nagrade "Zoranov brk" za najbolju glumačku bravuru na Pozorišnim danima "Zoran Radmilović", koji se 20. put održavaju u Zaječaru.

Stojiljković je nagradu dobio za ulogu Dina u predstavi Ateljea 212, matičnog pozorišta Zorana Radmilovića, "Otac na službenom putu", koji je po tekstu Abdulaha Sidrana režirao Oliver Frljić.

"Ova nagrada mi mnogo znači jer sam sa Zoranom (Radmilovićem) u pozorištu proveo dve decenije. Zoran nikada nije voleo nagrade, ali se ja sada osećam kao da mi je on lično uručio", rekao je Stojiljković na konferenciji za novinare.

On je rekao da je bio iznenađen kada mu je ponuđena uloga dečaka koji se seća vremena Informbiroa kada je njegov otac dospeo u zatvor, ali i da je Abdulah Sidran bio oduševljen idejom reditelja.

Na otvaranju ovogodišnje pozorišne manifestacie o Zoranu Radmiloviću govorili su glumci Tanja Bošković, Aljoša Vučković i Milan Mihajlović, a svečanost je otvorio ministar kulture Predrag Marković.

Direktor pozorišta "Zoran Radmilović" Vladimir Đuričić rekao je da će prvi put na ovoj pozorišnoj svečanosti biti uručena i nagrada za životno delo glumca, ali nije rekao ko će dobiti to priznanje.

Festival će trajati do 21. oktobra.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend