Multimedia

ASUS-ov računar 2 u 1

Iako su prenosivi računari relativno skoro postali dostupni širokom krugu korisnika, tablični računari su im postali ozbiljna konkurencija zbog svoje dopadljivosti i neverovatnih mogućnosti. Malih su dimenzija i težine, lako se prenose i omogućavaju pristup internetu na skoro svakom mestu. Zbog toga su se svi vodeći proizvođači uključili u trku osvajanja tog dela tržišta, a Asus je napravio model Transformer TF101 koji se može koristiti i kao tablični i kao prenosivi računar.

Reč je o uređaju zasnovanom na operativnom sistemu Android 3 Honeycomb sa NVIDIA Tegra 2 procesorom na 1 GHz i 32 GB skladišnog prostora. Ima kapacitativni ekran oetljiv na dodir dijagonale 10.1 inča koji podržava multigestikulacije i operiše sa rezolucijom 1280×800 piksela. Na stranicama kućišta smešteni su tasteri, utičnice i zvučnici. Konkretno tu su Mini HDMI i MicroSD port, 3,5 mm utičnica za slušalice, utičnica za povezivanje sa priključnom stanicom i tasteri za uključivanje/isključivanje i za regulisanje jačine zvuka. Za umrežavanje Transformer TF101 koristi WLAN 802.11 b/g/n.

IPS ekran sa LCD pozadinskim osvetljenjem omogućava sjajan prikaz i živopisne boje sa uglom vidljivosti od sjajnih 178 steeni. Zvučnici su prilično jaki, ali u slučaju velike spoljašnje buke trebalo bi koristiti slušalice. Transformer TF101 ima dve kamere – 5-megapikselnu na zadnjoj i 1.2-megapikselnu na prednjoj strani, sa mogućnošću snimanja videa u HD formatu. Transformer TF101 je koncipiran tako da se displej lako odvaja od tastature i to je upravo ono što mislimo da će osvojiti srca korisnika.

Na priključnoj stanici (tastaturi) nalazi se mehanička QWERTY tastatura sa touch padom i tasterima namenjenim za kontrolu multimedijskih aplikacija, kao i dva USB priklučka i čitač SD memorijskih kartica. Tablet može da radi duže od 8 sati pre punjenje baterije, a kada se poveže sa stanicom to vreme se može produžiti za još 7 sati – ukupno 15 rdnih časova – WoW!

Uz računar se dobija paket Polaris Office za obradu datoteka iz programa Microsoft Word, Excel i PowerPoint i čitanje PDF dokumenata. Tu su i Layar, MyNet, MyCloud, ASUS Sync, ASUS Webstorage, Google Books, MyLibrary i standardni programi za slušanje muzike, gledanje video materijala i prelistavanje i editovanje slike. Podržani formati su AAC, AAC+, MP3, OGG i MIDI za audio, H.263, H.264 i MPEG4 za video i JPEG, BMP, GIF i PNG za slike. Uživajte u multimediji na svakom koraku.

Asusov hibridni tablični računar Transformer TF101 predstavlja zanimljivo rešenje koje će se svideti svima kojima treba uređaj za obavljanje manje složenih poslova, surfovanje internetom i za multimedijalnu zabavu. Pohvaljujemo dugotrajnost baterije i mehaničku tastaturu koja olakšava upisivanje i obradu teksta, kao i izbor NVIDIA Tegra platforme zahvaljujući kojoj slika izgleda fenomenalno.

Cena (bez PDV-a): 510 evra
Kontakt: Direct Link

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend