Multimedia

Moćni ASUS

Zahvaljujući sve boljim karakteristikama prenosivi računari bi vrlo brzo trebalo u potpunosti da zamene stone modele u oblasti zabave i obrazovanja. Proizvođači nastoje da prvi predstave poboljšane modele i time osvoje veći deo tržišta, a kompanija ASUS je među vodećim po tom pitanju.

Nova serija N55SF računara zasnovana je na novim Intel Core i5 i Core i7procesorima I prevashodno su namenjeni multimedijalnoj zabavi sa posebnim naglaskom na audio performanse. Za to su dobrim delom zaslužni zvučnici potpisani od strane kompanije Bang & Olufsen sa Sonic Master tehnologijom, koji su inače dizajnirani ekskluzivno za NX90 seriju računara.

Za grafiku je zadužena diskretna NVDIA GeForce GT555 kartica sa 2 GB DDR3 memorije koja prikazuje sliku na ekranu dijagonale 15,6 inča u rezoluciji 1366×768 piksela. Pored ugrađenog višeformatnog čitača memorijskih kartica, ovi računari imaju i priključke tipa USB 3.0 koji omogućavaju brz prenos podataka na, kao i brzo punjenje kompatibilnih uređaja. Mašine imaju i mogućnost bežičnog umrežavanja, ugrađen Bluetooth 3.0 i Web kameru pogodnu za video konferencije.

Najinteresantniji model N55SF-SX160 poseduje procesor Core i7-2630M 2.0 GHz, 4 GB DDR3 memorije i HDD kapaciteta 750 GB; SX192 je tu sa procesorom Core i7-2630M 2.0 GHz, 6 GB DDR3 memorije i hard diskom od 640 GB, dok model SX-79 ima procesor Core i5-2410M 2.3GHz, 6 GB DDR3 memorije i SSH (Solid State Hybrid) disk kapaciteta 500 GB. Uz ove modele dobija se miš i torba za prenošenje.

Brzi procesori sa mnogo memorije i dobro kobinovanim komponentama zajedno sa najnovijim tehnologijama čine ove računare odličnim izborom za korisnike kojima je potrebna moćna prenosiva platforma sa kojom će uvek završiti svaki posao bez mnogo muke.

Kontakt: Direct Link

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend