Multimedia

Najjeftiniji tablet na svetu

Indija u sredu predstavlja navodno najjeftiniji tablet na svetu koji će se studentima prodavati po subvencionisanoj ceni od 35 dolara.

Ideja je bila učiniti da indijski đaci više ne zaostaju za kineskim i brazilskim učenicima i studentima što se dostupnosti digitalne tehnologije tiče.

Vlada je objavila da će tablet nazvan Aakash (Nebo) tokom narednih meseci biti ponuđen milionima đaka i studenata.

‘Uskoro će računat od 35 dolara biti dostupan svakom detetu u školi. Tablet će doprineti kvalitetu učenja’, kazao je ministar obrazovanja i telekomunikacija Kapil Sibal.

Aakash će službeno predstaviti ministar Sibal i Data Wind, mala firma sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja je razvila tablet. Očekivana cena je 1.750 rupija.

Iako broj korisnika interneta u Indiji vrtoglavo raste, još uvek samo osam posto Indijaca ima pristup internetu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend