Multimedia

Stigao Firefox 7

Mozilla je objavila novu verziju svog brauzera, Firefox 7, za Mac, Windows i Linux.

„Sedmica" stiže manje od šest nedelja nakon objavljivanja Firefoxa 6, pa je većina promena „kozmetičke prirode".

Nova verzija možda ne donosi toliko promena kao do sada, ali Mozilla obećava nekoliko velikih poboljšanja. Najvećim delom na polju performansa, uključujući „značajno" smanjeno zauzimanje memorije (u nekim slučajevima i do 50 odsto) i novu verziju Canvasa koji bi trebalo da ubrza otvaranje HTML5 animacija.

U blogu objavljenom na sajtu Mozilla Hacks jedan od inženjera Firefoxa, Nikolas Nederkot, rekao je da će od ovog smanjenja memorije najviše koristi imati oni koji drže Firefox dugo otvoren, sa mnogo tabova odjednom, koriste Windows, otvaraju stranice sa puno teksta i uporedo koriste druge programe koje "jedu" dosta memorije.

Svoj debi imaće i opcija Telemetry koja će omogućiti korisnicima da anonimno dostave Mozilli podatke o performansima brauzera ukoliko to žele.

Firefox 7 možete preuzeti ovde.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend