Muzičke vesti

Apocalyptica posle 17 godina objavila instrumentalni album “CELL-0”

Finska četvorka Apocalyptica objavila je studijski album “Cell-0”. Objava ovog albuma označava povratak korenima i prvi je instrumentalni album benda u poslednjih 17 godina, a Apocalyptica se otisnula na put istraživanja novih boja i zvukova njihovih moćnih instrumenata.

Stvaranju albuma pristupili su kao potpunom umetničkom delu, ne razmišljajući o singlovima, spajajući tako sve delove s energijom pravog metal benda.

– Teško se izraziti bez tekstova, ali na albumu ‘Cell-0’ pronašli smo delove svemira koje pre nismo poznavali. Milioni nota se spajaju i stvaraju muziku kao što milioni ćelija stvaraju život, a kada sve to vizualizujete pojavljuju se slični uzorci. Nove pesme imaju puno slojeva i kompleksne su, pa nije uvek lako reći o čemu su. To je i lepota instrumentalne muzike, slušalac može doživeti iste pesme na različite načine, a to je i jedan od razloga zbog kojeg ne želimo da ih objašnjavamo pre nego ih neko iskusi – poručuje Apocalyptica.

Intenzivan i emotivan album je producirala Apocalyptica, a za mix je bio zadužen Endrju Šeps (RHCP, Lana Del Rey, Metallica, Black Sabbath).

Apocalyptica kreće na turneju 17. januara i to kao specijalni gosti na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti na kratko prema Tvornici kulture u Zagrebu na samostalni koncert. Biće to jedna od retkih prilika da se negde u Evropi bend vidi na solo nastupu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend