Muzičke vesti

Genesis ponovo na okupu

Genesis se ponovo okuplja u novembru kada kreće na “The Last Domino” turneju po arenama širom Velike Britanije.

Podsećamo, članovi benda nisu svirali zajedno od završetka “Turn It on Again ” turneje 2007. godine.

U sastavu su ovog puta članovi “klasične” ere Genesisa – Fil Kolins, Toni Banks i Majk Retford, zajedno sa dugogodišnjim turnejskim gitaristom / basistom Deilom Stermerom. 

Pored gore pomenute postave, prvi put će im se pridružiti i Kolinsov sin Nikolas na bubnjevima za koga je Fil rekao da svira poput njega i da ima isti stav kao i on.

Desetodnevna turneja počinje 16. novembra u Dablinoj Areni 3 i završava se 11. decembra u Glazgovu u SSE Areni.

Ulaznice za većinu koncerata biće puštene u prodaju u petak, 6. marta u 21:00 čas po britanskom vremenu.

Pre samo nekoliko godina, bilo kakvo ponovno okupljanje Genesisa izgledalo je malo verovatno.

Collins nije bio u stanju da svira bubnjeve zbog velikog oštećenja nerava na rukama, pa je svojevremeno izjavio  da se penzionše i napušta muzičku industriju.

Zatim je 2015. godine objavio da “više nije zvanično u penziji“ i počeo sa solo nastupima na kojima ga je pratio sin Nicholas.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend